Tarih: Sal Ağu 28, 2007 1:51 pm Mesaj konusu: Cami haberini okumak için tıklayınız>>
Site Admin
Köyümüzün camisinin minaresi yok.Ama neden?
Ben merak ettim köyümün camisinin minaresinin neden olmadığını ve biraz soruşturmadan sonra gerçek olma olasılığı çok yüksek bir bilgiye vardım.Minaremizin olmamasının sebebi Ne maddi imkansızlıklar nede türbedekiler izin vermiyor gibi saçma bir neden.Olay şu:
Köyümüzün kurucusu olarak bilinen imanlı baba ve tarikatı yada yoldaşları zamanında şartlar dolayısıyla mecburi olarak göç ederler ve en uygun yer dere yani iki tepe arasında olduğundan dolayı şıhlar deresine yerleşirler.Çünkü iki tepe arası olduğu için çevrede görünmeyen tek yer orasıdır.Sonra ibadetleri için topraktan cami yaparlar ve başkaları tarafından görünmesin diye minare yapmazlar. Bu sayede ibadetlerini rahatça ve güven içinde gerçekleştirirler.En az birkaç yüzyıllık olarak tahmin edilen toprak cami köy halkı tarafından 1950 li yıllarda yıkılırak yerine bugün köylülerin ibadetlerini gerçekleştirdiği cami yapılmıştır.
Şimdiki camimizin minaresinin olmamasının sebebide eski geleneğimizi devam ettirmek içindir. _________________
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız